Femisol - pobrinite se za dobrobit iu menopauzi! Najviša njemačka kvaliteta.
Narudžba >

Česta pitanja

 • Što je menopauza?

  Menopauza je prirodni dio procesa starenja koji pogađa svaku ženu. To ne predstavlja bolest ili problematično stanje. Zbog pada hormona i poremećene ravnoteže u ovom razdoblju dolazi do emocionalnih i fizičkih promjena. Najčešće su povećanje tjelesne mase, noćno znojenje i nesanica, naleti vrućine, promjene raspoloženja i nelagoda, manjak energije, slaba seksualna želja i promjene fizičkog izgleda. Pad hormona mijenja strukturu, elastičnost kože, kose, noktiju i kostiju. 

 • Kako djeluje Femisol?

  Femisol® je dodatak prehrani koji sadrži optimalnu kombinaciju vitamina i minerala koji dokazano doprinosi uravnoteženom djelovanja hormona (vitamin B6), pomaže u smanjenju umora (vitamin B6 i C)i normalnom funkcioniranju organizma (vitamin B6 i C) i održava kosti, zube, kosu i kožu zdravima (vitamin D i cink). Namijenjen je ženama koje žele ublažiti simptome menopauze i osjećati se bolje.

  Glavni razlog lošeg raspoloženja i negativnih osjećaja koji prate menopauzu je narušena hormonska ravnoteža, koja ima značajan utjecaj na zdravlje. Nakon što žena napuni 40 godina, u tijelu počinje opadati proizvodnja ženskog hormona estrogena. Ključno je pomoći tijelu da ponovno uspostavi hormonsku ravnotežu, kako bi se žena osjećala dobro i zdravo. Zbog toga je B6 jedan od glavnih sastojka Femisola, jer dokazano doprinosi uravnoteženom djelovanju hormona.

 • Komu je Femisol namijenjen?

  Namijenjen je ženama u menopauzi koje žele ublažiti simptome menopauze. Preporučuje se svim ženama kod kojih se javljaju sljedeći simptomi naleti vrućine ili valunge, noćno znojenje, promjene raspoloženja i razdražljivost, nesanica i umor te smanjeni libido, kao i drugi simptomi u menopauzi povezani s gubitkom kolagena i estrogena na koži, kosi, noktima i kostima.

 • Koja je glavna prednost dodatka prehrani Femisol?

  Glavna prednost dodatka prehrani Femisol jest da pomaže ženi u potpunosti u razdoblju velikih životnih promjena kada dolazi do hormonskih fluktuacija, promjena raspoloženja i fizičkih promjena na koži, kosi i noktima što često dovodi do lošeg raspoloženja i niskog samopouzdanja.  Pored crvene djeteline i mace, Femisol sadrži i vitamin C, vitamin B6, vitamin D i cink, koji dokazano pozitivno utječu na djelovanje hormona i opće zdravlje (manji umor). Femisol je proizveden u Njemačkoj po najvišim standardima kvalitete (GMP i ISO certifikat).

  POBOLJŠAVA OPĆE STANJE:

  • normalno funkcioniranje organizma i rad živčanog sustava (vitamin B6, bakar i C)
  • doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava (vitamin B6, D, bakar i C)
  • umanjuje umor i iscrpljenost (vitamin B6 i C)
  • štiti stanice od oksidativnog stresa (bakar i vitamin B6)

  UTJEČE NA HORMONE:

  • uravnoteženo djelovanje hormona (vitamin B6)

  UTJEČE NA VANJSKI IZGLED:

  • doprinosi stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje krvnih žila, kostiju, hrskavice, kože i zubiju (vitamin C)
  • pomaže očuvati kosti, kosu, nokte i kožu zdravima (cink)
  • doprinosi očuvanju zdravlja očiju (cink)

 • Sadrži li umjetne hormone?

  Femisol je prirodni dodatak prehrane te ne sadrži umjetne hormone. Njegov glavni sastojak su izoflavoni crvene djeteline (fitoestrogen), koji je poznat da pozitivno utječe na simptome menopauze i koristi se za prirodno liječenje simptoma menopauze. Fitoestrogeni su tvari koje su po kemijskoj strukturi slične ženskim spolnim hormonima, oponašaju ili reguliraju djelovanje endogenih estrogena, obično vezanjem na estrogenske receptore i tako doprinose hormonskoj ravnoteži. S obzirom da proizvod sadrži prirodne sastojke, koji su slabiji u svojoj funkciji, preporučuje se uzimati proizvod najmanje 3 mjeseca.

 • Kada mogu početi uzimati Femisol?

  Možete početi uzimati Femisol čim osjetite da vaše tijelo ulazi u menopauzu. Prvi znakovi su neredovite mjesečnice, promjene raspoloženja, loše raspoloženje, naleti vrućine, noćno znojenje, nesanica itd. Preporučuje se uzimati Femisol najmanje 3 mjeseca. Uzimajte dvije kapsule dnevno, jednu ujutro, a drugu popodne ili navečer.

 • Može li Femisol pomoći kod valungi?

  Naleti vrućine ili valunge praćeni crvenilom mogu trajati nekoliko sekundi pa do nekoliko minuta i rezultat su narušene hormonske ravnoteže. Vitamin B6 i kombinacija mace i izoflavona crvene djeteline djeluju pozitivno na hormonsku ravnotežu. 

 • Je li Femisol kvalitetan dodatak prehrani?

  Proizvod se proizvodi u Njemačkoj sukladno najvišim standardima kvalitete (ISO 9001: 2008, GMP / HACCP, DE-ÖKO-024) i podliježu unutarnjoj i vanjskoj kontroli. Proizvođač je zadužen za proizvodnju isključivo visokokvalitetnih proizvoda koristeći kontrolirane i sigurne sirovine. Femisol ne sadrži umjetne hormone i također je pogodan za vegane.

 • Koliko dugo se preporučuje uzimati Femisol?

  Za postizanje optimalnih rezultata preporučujemo uzimanje dodatka prehrani Femisol najmanje 3 mjeseca. Sadrži prirodne sastojke i može se dugotrajno koristiti bez nuspojava.

 • Koliko brzo mogu očekivati prve rezultate?

  Prve promjene mogu nastupiti nakon nekoliko tjedana korištenja, uz preporuku da se koristi najmanje 3 mjeseca.

 • Mogu li uzimati Femisol i prije menopauze?

  Femisol se može početi koristiti čim nastupi neredovita mjesečnica i pojave se drugi simptomi tipični za razdoblje predmenopauze ili menopauze.

 • Mogu li uzimati Femisol čak i nakon menopauze?

  Zbog sadržaja vitamina, minerala i ljekovitog bilja, može se uzimati i  nakon menopauze, kada se žene suočavaju sa tegobama kao posljedica promjene količine estrogena u tijelu. Nekoliko godina nakon menopauze kod žena se često javljaju kardiovaskularne bolesti, osteoporoza i povećanje tjelesne mase.

 • Može li Femisol povećati libido u menopauzi (seksualnu želju)?

  Femisol kombinira dva sastojka, koji po rezultatima istraživanja pozitivno utječu na libido. Crvena djetelina, zbog svog prirodnog sadržaja estrogena, pozitivno utječe na rast seksualne želje, a liječi i erektilnu disfunkciju i probleme sa plodnosti. Maca, poznata po pozitivnim učincima na plodnost, pomaže poboljšati raspoloženje i povećati libido.

 • Trebam li dodatno uzimati druge vitamine?

  Femisol, dodatak prehrani, sadrži optimalnu kombinaciju vitamina i minerala kao i tradicionalno bilje, koje se već odavno koristi u liječenju simptoma menopauze. Uzimanje drugih dodataka prehrani sa sličnim sastojcima ili funkcijama nije preporučljivo da se ne prekorači preporučena dnevna doza.

 • U obitelji imamo prisutnu bolest raka dojke (hormonsko ovisan rak). Smijem li uzimati Femisol?

  Femisol sadrži prirodne hormone prisutne u izoflavonima crvene djeteline, a radi se o  biljci koja se najčešće koristi za ublažavanje simptoma menopauze. Fitoestrogeni su prirodne tvari koje po kemijskoj strukturi nalikuju ženskim spolnim hormonima, oponašaju ili reguliraju djelovanje endogenih estrogena i tako doprinose hormonalnoj ravnoteži. Brojne studije (pogledati pod Studije) potvrđuju da je sigurno koristiti fitoestrogen kod zdravih žena tijekom dužeg razdoblja.

 • Kako se koristi Femisol?

  Uzimajte dvije kapsule dnevno, jednu ujutro, a drugu navečer, sa tekućinom. Preporučujemo koristiti najmanje 3 mjeseca.

 • Koje su glavne prednosti korištenja crvene djeteline?

  Crvena djetelina sadrži mnogo izoflavona i često se koristi kao biljka za prirodno liječenje simptoma menopauze. Fitoestrogeni su prirodne tvari, po kemijskoj strukturi slične ženskim spolnim hormonima, koje oponašaju ili reguliraju djelovanje endogenih estrogena. Imaju slabiji učinak od prirodnog estrogena, brže se razgrađuju i ne skladište se u tkivima. Glavni izvor fitoestrogena je crvena djetelina (Trifolium pratense). Ekstrakt crvene djeteline također je jedan od glavnih sastojaka Femisola, dodatka prehrani.

 • Koliko dugo traje menopauza?

  Kod većine žena menopauza traje od pet do deset godina. S obzirom da se životni vijek produljuje, uz procjenu da za žene iznosi 85 godina, razdoblje menopauze ne predstavlja kraj, već samo prijelaz u zrelije razdoblje. Važno je da se u tom razdoblju dobro brinete o sebi kako biste se osjećali dobro i nastavili uživati u životu. Dodatnu pozornost treba posvetiti zdravoj prehrani, redovitoj tjelesnoj aktivnosti, odgovarajućem unosu tekućine, odmoru i očuvanju mentalnog zdravlja.

Sva prava pridržana © 2012 - 2024
Production: MMstudio